torsdag den 27. oktober 2011

Analyse - Underretningspligt

Hassan er helt stille dagen efter Mette har snakket med hans far. Det kan jo tænkes at Mette fatter mistanke til at Hassan måske er blevet slået, da det er mere normalt inden for deres kultur. Hvad siger loven, hvis hun har mistanke?

Pædagogisk Lovsamling 2012 - Serviceloven §153 - stk. 3: Personer der udøver offentlig tjeneste eller erhverv skal underrette kommunen hvis de under udøvelsen af tjenesten eller hvervet får kendskab til eller grund til at antage at et barn eller en ung under 18 år har været udsat for vold eller andre overgreb.

En god måde at gøre tingene på er følgende (taget fra en af BUPL’s artikler om Børn&Unge 2006):

http://www.bupl.dk/internet/boernogunge.nsf/0/DD39F99DC423BE82C12571FC00426B05!OpenDocument

  1. Skriv dine observationer ned. Kontakt forældrene og samarbejd med dem, hvis du er bekymret, for at se om ting der kan gøres fælles.
  2. Drøft evt. med din leder.
  3. Ring til Børns Vilkårs ForældreTelefon eller videnscenteret SISO, for at få hjælp til om der er grundlag for anmeldelse, hvis du er i tvivl.
  4. Hvis det er din vurdering, at der er et reelt problem, så skal du kontakte de sociale myndigheder. Underretningspligten gælder den enkelte medarbejder, og du behøver ikke være enig med din leder for at foretage en underretning.
  5. Overvej, om forældrene skal inddrages. Husk: Hvis en mistanke om vold eller seksuelle overgreb er rettet mod forældrene, så må I ikke inddrage forældrene.
  6. Lederen kan drøfte sagen (barnet/familien kan være anonym) med en pædagogisk konsulent, det tværfaglige team, PPR eller andre fagfolk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar